Groote Stoet zet Vossem op zijn kop 
 
De Grute Plattoo en de Stoetcommissie Vossem pakken uit tijdens de Grute Plattoofeesten met een optocht met lokaal, nationaal en internationaal talent tijdens de Groote Stoet op 27 augustus 2017. 
 
De Groote Stoet Vossem, een artistiek kijk- en luisterstoet, waar creativiteit en muzikaliteit centraal staat. Het belooft een groot spektakel te worden met 30 groepen uit binnen- en buitenland die door de straten van Vossen zullen trekken. 
 
Tijdens het weekend van vrijdag 25 tot en met zondag 27 augustus worden een 3000 bezoekers verwacht in het feestdorp Vossem voor een familieweekend bij uitstek. Er is voor elk wat wils met een kermis, voerhoekjogging, grootse rommelmarkt, Vlaanderen Zingt, wielerkoers, optocht,… 
 
Voor de eerste editie van De Groote Stoet op zondag 27 augustus werden naast de lokale verenigingen, toppers uit het binnen- en buitenland samengebracht in een uniek spektakel. Blikvangers zijn de Steamroadsters van het Nederlandse Abacus Theater, The Butterflies van het Duitse gezelschap Stelzen Tanz Theater, de legendarische Echasseurs uit Namen die teruggaan tot in 1411, de act Geflambeerd or be Bubbled van het straattheater Ron Jaluai en als muzikale afsluiter Showband Calypso. Een unieke optocht in onze regio waar theater, dans, zang en muziek op unieke wijze worden samengebracht en dit volledig gratis! De optocht start om 15u en trekt door de straten van het feestdorp Vossem. 
 
Naast de optocht zijn er nog tal van randactiviteiten voorzien met in de voormiddag een grootse rommelmarkt met meer dan 150 standhouders, gezellig zomerterras en Vlaanderen Zingt. 
 
Op vrijdag start het feestweekend met loopcriterium van 6km en 12km alsook kinderlopen van 300m en 900m. Een wielerwedstrijd zal zaterdag door de straten van Vossem koersen en ook is er plaats voor het ludieke evenement Grute Plattoo Met een Wiel Af om `s avonds te eindigen in een gezellig feest met DJ Spiritus Faf en Los Kabrios. 
 
Heel het weekend is volledig gratis en alle opbrengsten gaan naar het goede doel. 

 

 

 

 

 

Grute Platoo
Groote Stoet
Stoetcommissie Vossem

Volg ons op Facebook